22 i 23 d'octubre de 2015

Residència d'investigadors, carrer Hospital, 64 Barcelona

PRESENTACIÓ
 

La arquitectura té l'espai com element primordial de treball, generant sensacions i percepcions que es modifiquen juntament amb les intervencions que es realitzen al propi edifici i als objectes que conté. Els espais medievals van ser edificats en resposta a certes necessitats litúrgiques, militars, domèstiques, de representativitat... segons els casos. El pas del temps i els nous usos de les edificacions que han sobreviscut han anat modificant aquests espais per a noves funcions sorgides de noves necessitats i per l'apropiació dels edificis -i els seus espais- per part d'una societat diferent de la que els va crear. Actualment, alguns d’aquests espais i la seva significació segueixen complint una funció propera a l’original (és el cas d’algunes esglésies o monestirs), altres han estat profundament modificats: com, perquè, per a què, etc. són qüestions que s’aborden des d’òptiques molt diferents. I què fer per a la seva restauració i conservació? Que conservar?, que eliminar?, amb quins criteris? -que de vegades semblen absents- De tot plegat se’n parlarà des de diversos punts de vista a aquestes jornades.

    Organitzat en el marc del grup de recerca consolidat “Edificis i escenaris religiosos medievals a la Corona d'Aragó”.
Ref: 2014 SGR 110, Generalitat de Catalunya
 

PROGRAMA
 AUTORS
ASSISTÈNCIA
  El seminari està obert a qualsevol persona interessada en el tema específic de les jornades o en el patrimoni en general, sense cap restricció. Les presentacions tracten de ser divulgatives tot mantenint el necessari rigor, per tant, no es tracta d'un seminari per a especialistes, tot i que es considera d'especial interès per a professionals que centrin la seva activitat en la conservació, gestió o restauració del Patrimoni (conservadors, restauradors, arquitectes, historiadors ...).

L'assistència és gratuita per be que limitada a la capacitat de la sala (140 persones), per la qual cosa es prega confirmació omplint el seguent.

FORMULARI

Si necessiteu informació complementària, no dubteu en contactar al correu info@egipciaques.info

 

UBICACIÓ
 

Residència d'investigadors, carrer de l'Hospital, 64, Barcelona