9-10 de novembre de 2017

Residència d'investigadors, carrer Hospital, 64 Barcelona

PRESENTACIÓ
 

La idea de les jornades d'enguany sobre intervenció i gestió sostenible del Patrimoni és mostrar i debatre el concepte de sostenibilitat en aquest àmbit.
Què vol dir "sostenibilitat" en aquest entorn? Bàsicament l'aplicació de criteris de menor inversió/major rendiment, que en el cas del patrimoni no s'ha de considerar només necessàriament el vessant econòmic, sinó també el de conservació del bé patrimonial, la seva preservació (en el sentit que qualsevol intervenció modifica, altera i fa perdre informació del bé intervingut), la seva lectura i la transmissió del bé i la informació que conté a les futures generacions.
Aquest concepte va molt lligat a la creativitat, no en el sentit clàssic del disseny de nous espais o àmbits, sinó la creativitat en trobar noves solucions, donar nous enfocaments als problemes quotidians, en definitiva, dur a terme una restauració sostenible.

PROGRAMA
 

PROGRAMA

ASSISTÈNCIA
  El seminari està obert a qualsevol persona interessada en el tema de les jornades o en el patrimoni en general, sense cap restricció. Les presentacions tracten de ser divulgatives tot mantenint el necessari rigor, per tant, no es tracta d'un seminari per a especialistes, tot i que es considera d'especial interès per a professionals que centrin la seva activitat en l'estudi, conservació, gestió, difusió o restauració del Patrimoni (conservadors, restauradors, arquitectes, historiadors ...).

L'assistència és gratuita per be que limitada a la capacitat de la sala (140 persones), per la qual cosa es prega confirmació omplint el seguent.

FORMULARI

Si necessiteu informació complementària, no dubteu en contactar al correu info@egipciaques.info

 

UBICACIÓ
 

Residència d'investigadors, carrer de l'Hospital, 64, Barcelona