10-11 d'octubre de 2019

Residència d'investigadors, carrer Hospital, 64 Barcelona

PRESENTACIÓ
 

Bona part dels castells, torres, fars... d'aquesta època van ser construïts com elements defensius segons la situació política i econòmica del moment fins que, sigui pels canvis territorials, sigui per l'arribada de l'artilleria, bona part d'ells van perdre el seu ús original per esdevenir magatzem agrícola, corral o font d'abastiment de pedra per a les construccions del voltant. Actualment, gran part d'aquests edificis són runes de difícil reutilització. El coneixement del perquè, com, qui, quan de la seva construcció i evolució han estat sovint bandejats per l'interés en altres monuments de major rellevància i actualment la seva conservació, restauració i posada en valor són un repte que no té una solució única, però que no podem defugir com a societat. De tot això i algunes coses més volem parlar en el marc de les Egipcíaques 2019.

 

PROGRAMA

ASSISTÈNCIA
  El seminari està obert a qualsevol persona interessada en el tema de les jornades o en el patrimoni en general, sense cap restricció. Les presentacions tracten de ser divulgatives tot mantenint el necessari rigor, per tant, no es tracta d'un seminari per a especialistes, tot i que es considera d'especial interès per a professionals que centrin la seva activitat en l'estudi, conservació, gestió, difusió o restauració del Patrimoni (conservadors, restauradors, arquitectes, historiadors ...).

L'assistència és gratuita per be que limitada a la capacitat de la sala (140 persones), per la qual cosa es prega confirmació omplint el seguent.

FORMULARI

Si necessiteu informació complementària, no dubteu en contactar al correu info@egipciaques.info

 

UBICACIÓ
 

Residència d'investigadors, carrer de l'Hospital, 64, Barcelona